Body Attack Arginine Shock 180 kapslí
Doplněk stravy
Tobolky Body Attack Arginine Shock obsahují aminokyselinový doplněk vyrobený z L-argininu a L-citrulinu. Sportovci a lidé, kteří dbají na své zdraví, mohou doplněk aminokyselin užívat během fyzické námahy, protože aminokyseliny hrají důležitou roli v metabolismu bílkovin. Při intenzivním svalovém tréninku se totiž syntetizuje methyl histidin, produkt rozkladu svalových vláken. Ta se pomocí aminokyselin L-arginin a L-citrulin v játrech přeměňuje na močovinu a následně se vylučuje ledvinami.
Body Attack Arginine Shock poskytuje 3 150 mg L-Arginin hydrochloridu a 750 mg L-Citrulin malátu pro přirozenou metabolickou rovnováhu, aby se usnadnil maximální výkon metabolismu bílkovin a močovinového cyklu. Tyto dvě aminokyselinové sloučeniny mají dobrou biologickou dostupnost v energetickém a proteinovém metabolismu.
Jaká je funkce L-argininu a L-citrulinu v metabolismu bílkovin?
V klidu tělo syntetizuje a využívá až 75 g svalových bílkovin denně. V tomto metabolickém stavu jsou dvě základní aminokyseliny aktivní v cyklu močoviny tím, že pomáhají při detoxikaci amoniaku, který je jako takový vylučován ledvinami při degradaci bílkovin. Při zvýšeném cyklu močoviny musí tělo syntetizovat více L-argininu, aby odstranilo výsledný metabolit čpavek. V případě nedostatku L-Argininu mohou ledviny syntetizovat L-Arginin také z aminokyseliny L-Citrulin, a tím udržovat přirozenou metabolickou rovnováhu bílkovin. Přebytečné bílkoviny z potravin, jako je maso, ryby a mléko, jsou také rozkládány L-argininem a L-citrulinem během metabolismu bílkovin. Tělo se tedy spoléhá na adekvátní syntézu L-argininu, zejména v játrech, protože to je primární místo metabolismu bílkovin.
Co je to L-arginin?
L-arginin je aminokyselina, kterou si tělo dokáže syntetizovat endogenně ze dvou aminokyselin, L-glycinu a L-methioninu, zejména v játrech, střevech a ledvinách. Arginin je však také označován jako semiesenciální aminokyselina, protože za určitých metabolických podmínek, jako je vysoká intenzita fyzické námahy, stres, během diety nebo fáze budování, tělo nedokáže syntetizovat dostatečné množství této základní aminokyseliny. Mezi potraviny bohaté na arginin patří ořechy, luštěniny a vepřové maso. Při jednostranné, nevyvážené dietě nebo během dietní fáze může být aminokyselina L-Arginin užitečným doplňkem každodenní stravy.
Co je L-Citrulin?
L-Citrulin je přirozeně se vyskytující aminokyselina, kterou mohou lidi syntetizovat. Citrulin se po příjmu dostává do krevního oběhu a je přeměněn v játrech a zejména v ledvinách na arginin, prekurzor důležitého neurotransmiteru, oxidu dusnatého.
Doporučené dávkování
V tréninkové dny užívejte 3 kapsle s dostatečným množstvím tekutiny (300 ml) cca. 45 minut před tréninkem. V netréninkové dny užívejte 3 kapsle s dostatečným množstvím tekutiny (300 ml) jako první ráno nebo znovu před spaním. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Složení
L-Arginin hydrochlorid (70 %), L-Citrulin malát (16,7 %), Želatina (Cap-sule skořápka (hovězí maso), separační látky (stearát hořečnatý, oxid křemičitý), barviva (Oxid titaničitý, oxid železitý a hydroxid železitý).
Výrobce: Body Attack Sports Nutrition GmbH & Co. KG, Schnackenburgallee 217-223, 22525 Hamburg
Reviews
There are no reviews yet.